Bij een sterfgeval kunt u bellen naar 06 - 8200 24 14

Uitvaartbegeleiding

Begeleiding bij een uitvaart volgens uw wensen.
Wij gaan ervan uit dat er geen standaard manier is om een uitvaart te regelen. Voor ons is het belangrijk dat een overledene een afscheid krijgt dat bij hem of haar past en dat de nabestaanden een eerste stap kunnen zetten in het proces van loslaten. Zelf actief deelnemen aan het regelen van de uitvaart en de verzorging van de overledene is voor veel mensen een troostende ervaring. Voor de een krijgt dit vorm in het schrijven van de rouwbrief en voor de ander in het verzorgen van de overledene of het dragen van de kist.

Dit geldt zeker voor kinderen. Door hen iets te laten doen voor de overledene voelen ze dat ze erbij horen en dat ze van belang zijn voor degene van wie ook zij afscheid moeten nemen.

Afscheid nemen (opbaren) bij u thuis.
Het voordeel van afscheid nemen en het opbaren thuis is dat men meer betrokken is bij het gebeuren en dat het afscheidsproces natuurlijker verloopt. Rouwcentra en mortuaria hebben vaak vaste tijden voor bezoekuren.

Verzorgen & opbaren
Onze eerste zorg is het regelen van de laatste verzorging van uw dierbare. Dit kunt u zelf doen, aan ons overlaten of samen met ons doen. Wij leggen u stap voor stap uit wat er gaat gebeuren. U kunt op elk moment helpen of de verzorging van ons overnemen. De laatste verzorging is een bijzonder moment. Wij doen dit met de grootste zorg en respect. Blijft de overledene daarna thuis, dan wordt er gebruik gemaakt van een koelsysteem. Een opbaring kan op een bed, in een kist of op een opbaarplateau. Tegenwoordig is het ook mogelijk om te kiezen voor een lichte balseming van de overledene.

Weet u niet precies wat u zou willen?
Wij kunnen u informeren over de mogelijkheden, regelen de benodigde apparatuur en verzorgen de opbaring in huiselijke omgeving. Uiteraard kunnen wij de overledene ook ophalen. Het verzorgen en kleden kan dan ook op een later tijdstip. Ook daar kunt u bij aanwezig zijn en eventueel mee verzorgen.

Afscheidsdienst of bijeenkomst:
Een afscheidsdienst kan uiteraard worden gehouden in een kerk of crematorium.
Maar ook andere locaties zijn mogelijk. Denk hierbij aan een zaal van een horecagelegenheid, in een café, een geliefde sportkantine, in de open lucht. Samen met u onderzoeken we de mogelijkheden en leggen de contacten die daarvoor nodig zijn.

Voor welke locatie er ook gekozen wordt wij zorgen ervoor dat de ruimte wordt gereserveerd en dat de mensen die erbij betrokken zijn weten wat er moet gebeuren. U kunt hierin een actieve rol hebben of u laat de volledige organisatie aan ons over.